A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад - Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Глухівської міської ради Сумської області

Дата: від до Скинути

29 січня - День пам'яті Героїв Крут (День пам'яті полеглих у бою під Крутами) — пам'ятна дата боротьби за незалежність України.

29 січня - День пам'яті Героїв Крут (День пам'яті полеглих у бою під Крутами) — пам'ятна дата боротьби за незалежність України. Бій між Армією УНР і Червоною гвардією, що відбувся 16 (29) або 17 (30) січня 1918 року[1] біля залізничної станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина, був успішним для оборонців української державності — наказ командування було виконано, стрімкий наступ ворога наші зупинили, а здійснюючи організований відступ, зруйнували за собою колії й мости. Московські нападники втратили боєздатність на чотири дні. Агресор мусив підтягнути нові сили, відремонтувати підірвані й поруйновані мости та залізничні колії, і лише після цього продовжувати свій наступ на Київ, не так залізничним шляхом, як на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі. Ця затримка дала змогу українській делегації укласти Берестейський мир, який врятував молоду українську державність. У березні 1918 року, після підписання Берестейського миру, з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради від 19 березня 1918 року було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій Могилі в Києві. Подвиг Героїв Крут став частиною української історичної пам'яті та важливою складовою в національно-патріотичному вихованні молоді.

14:42 29.01.2024

Організація здорового харчування та формування його культури в ЗЗСО

25-26 січня 2024 року Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 доєдналася до пілотних курсів "Організація здорового харчування та формування його культури в ЗЗСО ", які відбулися на базі СОІППО для першої групи керівників закладів загальноосвітньої освіти та їх заступників. Ключовими питаннями були: нормативна база, реформування системи шкільного харчування, дослідження поведінкових орієнтацій школярів, модель здорової школи, стратегічні та операційні цілі програми, вимоги до шкільного харчування, принципи шкільного харчування здобувачів освіти. На базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23 для учасників курсів був проведений #Освітній_хаб. Дякуємо працівникам СОІППО та адміністрації закладу освіти за цікаві курси, досвід роботи, теплий прийом та неймовірні враження!

13:52 28.01.2024

27 січня-Міжнародний день Голокосту

Щорічно 27 січня  міжнародна спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту.   27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау. Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали загрозою або неповноцінними. Близько 1,5 мільйона з них були з території сучасної України.

11:18 27.01.2024

«Пліч-о-пліч зі спортом»

«Пліч-о-пліч зі спортом» 25 січня 2024 року відбулися змагання "Шкільна волейбольна ліга" з фізичної культури для здобувачів освіти 7-9 класів.

11:50 26.01.2024

Цікаві заходи

22.01.  - серед здобувачів освіти 8х класів, які навчаються на змішаній формі навчання відбувся конкурс " Хто зверху?" Цим заходом хотіли зробити для дітей сеанс психологічного розвантаження. Учасникам та вболівальникам не пощастило з самого початку,бо пролунав сигнал повітряної тривоги і всі   опустились в укриття,де і проходив конкурс. Команди як серед дівчаток так і хлопчиків були збірні.Гра складалась із 6 конкурсів: " Хто я ?", "Чоловік чи жінка?", "Збери літери","Вірю .- не вірю","Збери пазли","Асоціативний кущ"- очікування від гри.Як і у кожній грі суддями були: президент школи- Сухенко Вероніка та міністр інформації та преси - Нанай Іван, фотокореспондент - Гончарова Дарина - учні 11- А класу. Переможцями стала збірна команда із дівчаток 8х класів.Так тримати! Молодці!

09:14 23.01.2024

День Соборності

Вітаємо з Днем Соборності України! Ми єдині - в єдності наша сила і наша перемога! (учні 5-В класу, класний керівник Худан Т.Г.)

13:28 22.01.2024

День Соборності України

До Дня Соборності України долучилися здобувачі освіти 5-А класу, які  проявили свою любов до країни та з підручних засобів виклали слово «Україна».

11:17 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень