A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад - Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Глухівської міської ради Сумської області

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Дата: 22.09.2021 18:53
Кількість переглядів: 67

З 16 по 20 вересня Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.N6 приєдналась до Всеукраїнського тижня з протидії булінгу.

Протягом тижня відбувались правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг та запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування).

Під час виховних годин діти опрацювали інформацію про види булінгу, міри покарання, навчилися відрізняти булінг від звичайного конфлікту. Усі заходи проводилися для кожного учнівського колективу окремо, дотримуючись санітарно – гігієнічних вимог сьогодення.

Учні 5 класів взяли участь у виховних годинах «Булінг в учнівському середовищі». З учнями початкових класів проведено виховні години «#Не_Ведусь» для розвитку медіаграмотності, та безпеки в інтернеті, а з учнями середніх класів – інформаційні години «Кібербулінг та засоби його подолання». З учнями старших класів організовано тренінгові заняття, метою яких було розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навички відповідальної та безпечної поведінки.

Медіаторами ШСП "STEP" були проведені медіаційні кола на тему "Конфлікт. Чи потрібно вирішувати", «Дружба. Відносини з однокласниками»; на паркані відвертості «Що мені потрібно для щастя?» учні

відкрили свої бажання; класні колективи поділились своїми фото на фотосушці « І життя гарне і жити добре»; під час флешмобу «Яскраві кольори нашого настрою» учні залишили малюнки на асфальті з закликами протистояти негативним явищам в освітньому середовищі; при перегляді відеороликів за матеріалами мотиваційних зустрічей Ніка Вуйчича:

– «Як Нік Вуйчич боровся з булінгом у своєму житті»;

– «Які у мене цінності»;

– «З яких слів потрібно почати діалог під час булінгу в школі», учні взяли приклад великої сили волі та правил поведінки у ризикованих ситуаціях.

З метою профілактичної освітньої діяльності класним керівникам було надано методичні рекомендації формування у дітей нетерпимого ставлення до булінгу, як негативного явища.

и ещё 17


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень